Turunkan Berat Badan

Mengapa Turunkan Berat Badan?

Jika anda ada terlalu banyak lemak – terutamanya jika kebanyakannya pada pinggang anda – anda berada pada risiko yang lebih tinggi bagi masalah-masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi, kolesterol darah tinggi dan kencing manis. Dan anda tidak sendirian! Lebih 60% dari rakyat Malaysia adalah terlebih berat badan, dengan 50% dari jumlah itu berada dalam kategori obes. Statistik ini adalah mencemaskan kerana obesiti sekarang dikenalpasti sebagai faktor risiko utama dan sendirian bagi penyakit jantung.

Turunkan Berat BadanBMI anda: Indeks jisim tubuh (BMI) menilai berat badan anda relatif kepada ketinggian. Ianya satu ukuran komposisi tubuh yang berguna kerana ia menghubungkaitkan lemak tubuh dalam kebanyakan orang. Jika indeks jisim tubuh anda ialah 25.0 atau lebih, anda akan mendapat manfaat dengan menurunkan nombor anda ke bawah 25. Jika BMI anda adalah 30.0 atau lebih tinggi, anda pada risiko jelas bagi mendapat masalah kesihatan jantung.

Mengapa Menurunkan Berat Badan Penting Untuk Kesihatan Saya?

Bayangkan membawa beg galas 10 kg sepanjang hari, setiap hari. Ia membebankan, samalah juga seperti berat badan berlebihan. Apabila anda membuang lemak berlebihan dan berat yang tidak diperlukan, anda mengurangkan beban jantung, paru-paru, salur-salur darah dan tulang-tulang anda. Anda memberikan diri anda pemberian untuk hidup dengan aktif, merendahkan tekanan darah anda dan juga membantu anda rasa diri lebih baik dan yakin.

Apa Yang Boleh Saya Buat Untuk Menurunkan Berat Badan?

Jika anda terlebih berat badan atau obes, anda boleh mengurangkan risiko anda untuk mendapat penyakit jantung dengan menurunkan berat badan dan mengekalkannya. Malah menghilangkan seserendah dua atau tiga kilogram boleh memberikan penurunan tekanan darah yang dramatik.

Ketahui keperluan kalori anda: Apabila merancang untuk menghilangkan berat badan, ianya penting untuk memahami apakah pengambilan kalori yang disarankan yang perlu bagi jantina, umur dan tahap aktiviti fizikal anda.

Kesan dan jejak kalori anda: Walau jika anda menjejak apa yang anda makan selama beberapa hari, anda akan belajar banyak tentang tabiat anda. Kira jumlah kalori makanan yang anda makan berbanding dengan kalori tenaga yang anda gunakan pada tahap aktiviti fizikal anda. Ianya adalah berkaitan dengan mengimbangkan kalori masuk dan kalori keluar, dan belajar merancang sewajarnya untuknya.

126 comments:

Matieu said...

Di malaysia, nasi adalah sumber karbohidrat yang utama. Tapi, nasi jugalah sumber karbohidrat paling cepat diserap badan dan menyebabkan ianya terkumpul menjadi lemak.

ini sedikit tips yang saya amalkan sendiri:

1. semasa makan, amalkan makan daging dan lauk sampai habis. ini bagi membekalkan anda protein dan vitamin terlebih dahulu sebelum mengambil nasi untuk karbohidrat.

2. kemudian barulah makan nasi kosong. Anda tidak akan dapat makan banyak nasi. anda akan makan secukup yang boleh saja. Dengan ini, pengambilan nasi anda di setiap hidangan akan dapat dikawal.

kesimpulan:

Kawal pengambilan nasi anda. ambil setakat memadai. Protein membina otot. karbohidrat memberikan tenaga. Binalah otot sebelum mendapat tenaga.

Sentiasa ingat, tenaga(nasi) yang diambil berlebihan, akan jadi lemak terkumpul(tenaga yang tidak digunakan).

Farid said...

Sokong....join my blog yaa

Natural deodorant said...

hi......
nice blog love to read your post join mt site.thanks.

Penawar Sakit Jantung said...

Perkongsian yang amat menarik..thumbs up! :)

jieha said...

Guna Herbalife.. iA berat turun dan sentiasa sihat. mak saya turun 2kg dlm seminggu!
call saya utk tahu lebih lanjut 017-7270067

Shon said...

Informasi yang cukup menarik untuk dikongsi oleh semua.Terima kasih, kerana artikel seperti ini diperlukan oleh ramai manusia sebagai pengetahuan tambahan.

Anonymous said...

ada produk yang mampu mengembalikan kesihatan badan dan menguruskan badan dengan izin Allah. lawati klinking.fotopages.com. hubungi anuar 011 1830 0630 atau akuakin@gmail.com

Keluarga bahagia said...

Terbik jarang yang berkongsi macam nie......TQ

Nor Iman said...

Menarik blog ini,join la my blog

En, Yus Sihat said...

berat badan agak sinonim dengan obesiti. dan bila obesiti tidak dapat dikawal lagi ia turut mengundang penyakit yang dikenali penyakit 3 serangkai iaitu jantung,tekanan darah tinggi dan diabetes!

Saya optimis bahawa untuk menurunkan berat badan secara drastik pasti sukar. Ia memerlukan disiplin diri yang tinggi dan jadual diet yang perlu dipatuhi oleh diri sendiri.

Untuk info percuma berkenaan penyakit 3 serangkai, boleh download percuma di http://www.penyakit3serangkai.com/

Klik nama saya pun boleh untuk download :)

Terima kasih.

Zulkifli Mohd Noor said...

Salam. Sebenarnya penurunan berat badan boleh dicapai dengan mengamalkan makanan organik. Makanan organik adalah makanan yang disediakan secara natural tanpa sebarang penambahan bahan asing seperti pengawet, pewarna, perasa dan pengubahsuaian genetik.

Makanan organik mampu mencegah pelbagai penyakit seperti darah tinggi, gout, diabetik, sebelit dan pelbagai penyakit kulit.

lawati laman organik saya di bisnes24jam.blogspot.com dan saudara akan dapati betapa mudah menurunkan berat badan dan menjadi cantik pada masa yang sama.

Zulkifli Mohd Noor

Koyoworld Malaysia said...

sememangnya blog yang memberi pelbagai info... Tq..

Jom jalan-jalan ke blog sy
Blog Saya Tak Cantik

lavi said...

The above statement is seen to be contradictory. The situation is very critical and need an experience complainer to resolve it.
critical illness cover quote

Anonymous said...

blog yang bagus.Terima Kasih
review our website
www.jomlahcuti.com

Ummu Ainan said...

mohon share ye

badrol said...

Obesiti terus meningkat jumlahnya dari 4.4 peratus pd tahun 1996 kpd 15.1 peratus pd tahun lepas... takutnya.. inikah maksud kemewahan.. ada petua yg boleh di amalkan.. saya ingin berkongsi dgn anda semua..

Muhammad Faris said...

article yg menarik ! bagus & bermanfaat.. saya pun ada blog ttng kesihatan www.dracca.blogspot.com

kasihilmar said...

utk mengawal kesihatan, kena mengawal paras gula.

saya ada bercerita tentang gula dan alternatif lain seperti daun stevia.

Kasihilmar >> Gula

Anonymous said...

salam ziarah

ADLAN said...
This comment has been removed by the author.
aisah said...

bulan puasa ni boleh start diet slow2 tp kna mmg banyak dugaan la bila time berbuka tu..

Nur Ezqy said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.50/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Lifestyle said...

tips mudah kalau nak kurus,
1.makan orange
-orange boleh buat kita cepat kenyang.
2.berkumur sebelum makan
-ini dapat menghasilkan asid untuk mencernakan makanan.
3.Makan mengikut jadual masa yang sama.
-ini membiasakan jadual penghadaman perut
4.Bolasepak
-Permainan selama 90minit ini membantu saudara/i bergerak pada semua bahagian selama 90minit sehari.

noor hafsah sulaiman said...

amalan pemakanan seimbang amatlah penting. makan nasi tetap diperlukan cuma kuantiti pemakanan sekadar 2 kali sahaja sehari sahaja.

Kasih Ibu said...

good sharing..sharing is caring

http://www.facebook.com/ctnurkasih.ibu

Adam Daniel said...

kawan saya aritu kata dia turun 5 kilo makan adam & hawa mil. Setakat ni harga yang paling murah ad dekat

http://produkkesihatanonline.com/adam-hawa/

kalau ad yg murah tolong inform saya, sbb saya dh nak stat amalkan mkn produk nih. Thanks

razidah noor said...

produk shaklee pun boleh membantu anda http://www.sarashaklee.blogspot.com/

hafizmd said...

Antara tips yg paling menarik ialah mengetahui jumlah kaloru yg kita perlu ambil.

Terima kasih berkongsi tips!

intim4ever said...

nak kawal makan nasi yang susah tu. anyway thanks 4 sharing the info. :-)

cheq eem said...

turunkan berat badan cara yg sihat ialah kawal pemakanan dan senaman.. pengambilan supplement dapat meningkatkan / mempercepatkan lagi proses penurunan berat badan.. slmt mencuba semua... :)

Seronoknya Sihat said...

Berat badan disebabkan oleh 3 perkara,berat air,berat lemak dan berat otot(termasuk tulang dan rangka).Berat otot adalah lebih penting dan lebih tepat untuk pengurusan berat badan (tak kira tambah,turun atau kekal berat badan)secara sihat.
Jika berminat dan nak tahu caranya, saya boleh membantu anda,hubungi Azimah 019-212 2926 atau are_zie80@yahoo.com

norziha said...

Masalah berat badan adalah masalah yang kian meruncing di kalangan rakyat Malaysia. Di masa kini terdapat pelbagai cara untuk kita menurunkan berat badan sama ada secara tradisional atau kaedah moden yang terdapat di pasaran. Kadang kala kita telah dapat menurunkan berat badan tetapi masih terdapat selulit di badan kita. Untuk menghilangkan selulit terdapat kaedah yang mudah dan berkesan.

Untuk keterangan lanjut anda boleh klik di sini:-

http://healtyslimming.com/blog

Kopiah Hijau said...

Cara terbaik untuk menurunkan berat badan adalah dengan melakukan senaman atau bersukan. Pada masa yang sama, pengambilan makanan yang berkhasiat perlu juga diamalkan. Ini untuk memastikan badan kita sentiasa mendapat nutrisi yang diperlukan secukupnya.

Lelaki Sihat said...

Thanks 4 sharing the info. Banyak komen-komen yang membina...

mdrosli78 said...

saya pernah cuba menguruskan badan sbelum ni.saya dapati bersenam mengambil masa yang agak lama untuk memberi kesan. Tapi ia perlu dibuat gak untuk kesihatan cuma perlu konsistan. seminggu at least 3 kali dalam tempoh 30-45 minit tanpa henti. pastu kalau nak cepat memang kene jaga pemakanan dgn kurangkan karbohidrat.tapi jangan tak makan langsung cuma perlu kawal jer. nak cepat lagi mmg kene amik supplement tapi kene hati2 sebab ada syarikat masukkan ubat terlarang. nak tahu berdaftar atau tak bleh contact kkm bahagian pharmaceutikal atau bpfk.gov.my. amik teh hijau atau epal cider pun ok gak. cuma kalau epal cider tu bleh buat peluh berbau mcm cuka sket. Good luck

Fatimah Syuhada said...

Betul jugak... dah lama dah nak kurus ni. Tapi asyik makan sushi je. Susah betul nak kurus... ditambah dengan roti canai dan nasi lemak. Btw, bagus artikel ni, saya pun cuba jugak nak kurus, ni diari saya --> http://fatimahsyuhada.com

Fatimah Shuhada said...

Betul tu. Setuju 100%. Tinggal di bandar selalu buat kita malas untuk bersenam. Apa lagi kerja di pejabat duduk depan komputer. Mata hari belum terbit dah pergi tempat kerja, matahari terbenam baru balik rumah. Bila masa nak bersenam. Mungkin tiap tempat kerja perlu sediakan kemudahan untuk pekerjanya bersenam. Cepat, ikut kempen jom naik tangga dan saranan cara bersenam lain yang direkomen oleh Kementerian Kesihatan malaysia.

maimon said...

info yang berguna. bila ade masaalah berat badan... kadang kadang kita pon tak sedar

Asyna Beaute Life said...

Usaha tangga kejayaan. yang penting, makan makanan yang seimbang.
pastikan anda tahu apa yang anda makan. Anda yang bertanggung jawab memilih untuk kurus atau gemuk.
-Asyna Beaute Life

Ezan said...

Salam perkenalan

Di samping menjaga berat badan perlu mendapatkan suplemen yang memberi tenaga untuk kita..

Sila pm untuk supplement daripada shaklee - 0179210703

abir wardati said...

Tips membina..thumbs up!!

Fid"s said...

ok nice advice, nak kurus ada cara iaitu jangan makan lewat malam. Makan masa lapar dan berhenti sebelum kenyang.

Nurhadana Abu Seman said...

perkongsian yang sgt menarik dan berinformasi:)

Jenguk la ke blog saya http://secubitrasadna.blogspot.com

Arfah Umar said...

Good sharing. Bagi saya utk kurus kene ada 5 benda..
1. Kemahuan yg sgt tinggi serta determination
2. Jaga pemakanan
3. Senaman yg konsisten
4. Support dari org sekeliling
5. Stress management

Nak kurus bukan mudah..tapi kalau tahu caranya, bukan juga susah. Kalau setakat ambil supplement dan berdiet boleh kurus...tapi selalunya tak dpt maintain. Lepas tu berat badan bertambah balik. Kalau ada 5 perkara ni Insya Allah boleh kurus dan maintan berat badan yang sihat.

www.arfahumar.com

nurhan in d' house said...

nice.. klu nk info pasal supplmn, sila lawat blog sy ye... tq

Johan said...

perkongsian yang menarik.

cuba produk 4life NutraStart. Bagus untuk pengurusan berat badan yang ideal

Bie Khair said...

mohon share

makanan seimbang said...

Nak turunkan berat badan sebenarnya displin paling penting dan jangan ikut nafsu

BBplus Collagen Beauty Drink said...

Sangat setuju...

My Vita Health Shop said...

Info yg sangat berguna. Thanks ya..

Dr Akbar Abdullah said...

Hi, saya ingin berkongsi cara yang dapat menurunkan berat badan dengan semulajadi, cepat dan sihat. Cara ini dah ramai orang Amerika lakukan dengan berkesan, cuma kita di Malaysia tak perasan. Sila layari halaman web http://healthmassa.com/rahsia-menurunkan-berat-badan-secara-cepat-dan-berkesan.

Nak Kurus Tak? said...

anda nak tahu cara kuruskan badan,sihat & cantik semulajadi..jemput singgah ke blog saya :)

Hayani Nor said...

Assalamualaikum. Jemput singgah di blog http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Di sini ada info supplemen keluaran Shaklee

Sithra Devi said...

Saya telah membaca beberapa info yang baik di sini. Sudah tentu bernilai bookmark untuk kembali melawat. Saya tertanya-tanya berapa banyak usaha anda meletakkan untuk membuat blog yang sangat bermaklumat ini. Excellent.

kedaivitaminsihat sihat said...

TIPS yang baik
https://www.facebook.com/dietorangmelayu

Sahabat Aia said...

info menarik tq. Biarkan takaful yang cover bil hospital anda. www.sahabataia.blogspot.com

JASMILA JAMLI said...

Perkongsian yang begitu ilmiah , jom kita berkongsi pendapat melalui
www.jasmilajamli.blogspot.com

Sha Shaklee said...

good sharing...

bondasha said...

good sharing...

Raizan Safik Marsidi said...

gud info

mAk Ch@Q said...

Kurangkan makanan tinggi karbohidrat dan yg penting bersenam.saya sendiri berjaya kurangkan 10kg dan menghadiri kelas zumba 2x seminggu, tak perlu sekat makan cuma kawal ikut keperluan badan..yang penting kira kalori anda!

NIfz super said...

Karbohidrat yang berlebihan adalah sangat merbahayakan kesihatan... Amalkan pemakanan yang sihat...

http://supernifzvitamin.com/kolesterol/

najidah ibrahim said...

nak kururs... yg paling penting kena jaga pemakanan, bersenam. ambik supplemen seperti omega 3 utk mempercepatkan pembakaran lemak.

Tips cepat kurus

Nurul ain said...

Salam, sekiranya berlebihan berat badan, sasarkan penurunan secara perlahan dan tetap.

• Tetapkan matlamat penurunan berat badan yang realistik iaitu ½ hingga 1 kg seminggu.
• Kurangkan pengambilan kalori tanpa menjejaskan nutrien yang lain.
• Tingkatkan aktiviti fizikal harian secara beransur-ansur sehingga mencapai 90 minit.

Farizah said...

Perkongsian yang sangat menarik!

hafizi said...

Assalamualaikum..

Terima kasih atas info yang dikongsikan bersama pembaca yang lain..

BM said...

Blog kesihatan yang best dengan maklumat yang mudah difahami dan jelas. Mungkin jika disertakan dgn sedikit gambar, ianya akan semakin menarik

Hanim said...

Satu perkongsian yang menarik dan berguna. Tahniah

najidah ibrahim said...

Tips menarik.... jom baca tips dan petua untuk kempiskan perut. Terutama untuk wanita-wanita yg baru lepas bersalin. Memang terrrrbaik

Ramping selepas bersalin

rozila mohamad said...

Siapakah paling berisiko mengalami diabetis? Cuba buat ujian berikut:
1. Adakah umur anda melebihi 30 tahun? Ya/tidak.
2. Adakah anda lelaki? Ya/tidak.
3. Jika perempuan, pernahkan anda mengalami diabetis semasa hamil? Ya/tidak.
4. Adakah ahli keluarga anda mengalami diabetis? Ya/tidak.
5. Adakah anda terlebih berat? Ya/tidak.
6. Adakah anda mengalami tekanan darah tinggi? Ya/tidak.
7. Adakah anda tidak aktif dan jarang bersenam? Ya/tidak.
Jika jawapan "Ya" melebihi 4, maka risiko adalah tinggi. Mulakan aktiviti fizikal dan belajarlah mengurangkan makanan berkalori tinggi. paling baik jika mampu mulakan program diet.

Syafiq Liow said...

Nice info, thnx sharing

Johan said...

sememangnya blog yang memberi pelbagai info... Tq..

Farina Al-Khareid said...

bagus info ni.semoga kita dapat mengamalkannya. sekarang ini, sangat penting menjaga kesihatan semua orang ingin kurus, so, amalkan la pemakanan seimbang. senang nk buat kerja seharian kita jika badan sihat. shaklee dapat menguruskan badan anda

Shah Arilz said...

Banyak info yang bermanfaat , thanks for that
follow my blog juga ye ( berkaitan dengan fisioterapi)
http://akufisio.blogspot.com/

nazri said...

good info. Saya just nak share cara nak kurus santai-santai je. sape nak tau boleh try jenguk blog saya http://nas-alphalipdi.blogspot.com

Ira Arinza said...

info yang berguna.

jenguk blog saya pula ya?

dreamsbuildervitamispopper.blogspot.com

thanks

JASMILA JAMLI said...

the best info . tq sharing.

http://jasmilajamli.blogspot.com/2015/06/6-cara-kurus-dengan-cepat.html

tips saya kurus free + sihat tak payah keluarkan duit.

jemput baca dan try kalo u all nak turunkan berat badan.

Dila Gebu said...

saya suka sangat tips dalam blog ni, sangat best dan mudah

Izat said...

Saya sendiri telah turun 11 kg dalam masa 7 bulan sahaja tanpa perlu makan apa2 supplemen. Amalkan pemakanan yang sihat dan exercise sahaja setiap hari insyaAllah.
Bagi yang mengamalkan sebarang supplemen atau sedang mengambil sebarang ubat-ubatan, saya ada rahsia bagaimana anda tidak akan pernah lupa untuk mengambil dos anda. InsyaAllah..
Layari www.eazypill-nizer.com untuk maklumat lanjut.

Mr.Rooibos said...

Saya mengamalkan meminum 6 gelas Rooibos Teh stiap hari dan mengurangkan pengambilan gula. Rooibos Teh agen detox yang baik disamping memberi tenaga berlebihan utk keperluan tenaga seharian. Dapatkan disini www.rooibosorganik.com

Ida said...

Artikel yang menarik!! Thumbs up!! Pada pendapat saya air juga memainkan peranan yang penting untuk kesihatan, untuk larutkan segala toksin-toksin dalam badan tu, lancar sikit peredaran darah,

just my 2 cents :)

www.penapiscoway.net

mohammad azmi said...

wow sgt menarik cinta akan kesihatan.

Utk masalah diabetes, darah tinggi, gaot, buah pingang dan luka akibat diabetes..
daun STEVIA mmg elok utk memulihkan dan mengawal gula dalam darah.. malah STEVIA ini juga mampu mengantikan gula yg sedia ada yg mempunyai fluklosa dan glukosa.. manakala Stevia mempunyai Glukosa dan 0% kalori.. mmg amat baik utk pesakit diabetes dan 3 sekawan..

www.manisneting.blogspot.com

Shah Arilz said...

Info yang memberikan ilmu manfaat bagi mengatasi masalah berat badan, jika ada kelapangan boleh singgah ke blog saya yang menceritakan tentang kesihatan dan fisioterapi.
Akufisio.Blogspot.com

Arianna Arissya said...

Info yang sangat bagus.. banyak manfaat nya... terima kasih penulis atas perkongsian ini... jom singgah di blog saya untuk tip lain kekal sihat dan menawan... >>>Kekal Sihat Berseri dengan ayupureslim! <<<

laila Agustín said...
This comment has been removed by the author.
mohammad said...

memang sangat penting turunkan berat badan. kerana berat badan berlebihan akan mengudang 1001 macam masalah kesihatan

Farah Liyana said...

Nak cuba minyak kelapa dara OASIS 6 perisa? Kami ada perisa coklat, strawberi, kunyit, anggur, original dan habatussauda. Setiap perisa ada kelebihannya tersendiri.

Tahukah anda VCO boleh merawat penyakit kulit dalam dan luar. Sangat sesuai untuk ibu-ibu mengandung dapat anak yang kulit mulus dan dijauhi penyakit kuning. Percayalah, perbezaan VCO saya dengan yang lain lebih sedap dan tidak rasa berminyak. Jika disapu untuk menjadi losyen cepat menyerap. Lebih lebih lagi 100% asli tanpa bahan kimia. Nak tahu lebih lanjut boleh whatsapp 0133574272 (Farah) - FREE CONSULTATION

*VCO boleh mencairkan lemak pejal dan badan terasa lebih ringan! Ini fakta bukan auta!

Hakim Mahmud said...

Assalamualaikum terima kasih writer kerana sudi berkongsi. Sejak akhir-akhir ni berat badan saya semakin cepat naik hurm.

Peekah said...

wow sy kuat mkn nasi ketagih gak...lepas ni perlu cuba kawal mkn nasi
selamat x naik bdn sgt

Great info tq !

Jaga diri anda seisi keluarga juga dgn meminum air yg bersih :)
https://cuckoodrink.blogspot.my/

laila Agustín said...

thanks for the info


free ebook

lawati my blog

http://kaykacip.com/ebook/

tq

UI/UX Company Delhi said...

Very interesting tips shared by you. I really like to read your blogs as they contain very important and informative content. I appreciate your efforts. Cheers

NOOR AIN OSMAN said...

UNTUK DAPATKAN SUPPLEMEN SEMULAJADI BOLEH KE BLOG SY

www.momstoreretail.blogspot.com

hisham omar said...

Terdapat pelbagai inovasi produk kesihatan dan kecantikan dari UPM. Sila lawati http://www.sciencepark.upm.edu.my/awam/produk_hasil_r_d/produk_kesihatan-31777

MD.Shameem Mridha said...

MD.Shameem Mridha
Blog Post is very helpful , thanks to share this valuable information.

MD.Shameem Mridha said...

MD.Shameem Mridha
Looking great work dear, I really appreciated to you on this quality work. Nice post!! these tips may help me for future.

Md. Shameem Mridha said...

Mridha IT
Thank you, I’ve just been searching for information about this topic for a while and yours is the greatest I’ve discovered till now.

Unknown said...

Good Information,
Darus Mohammad,
www.matsleepy.com

Karen Minton said...

Thanks for sharing this marvelous post. I m very pleased to read this article.
mcafee.com/activate
mcafee.com/activate
office.com/setup

Marc Lee said...

mcafee activate - Mcafee Antivirus is a software developed by Mcafee company. This is the prime software which is required by professionals and non professionals to to protect computer from virus, malware, threats, internet hackers, adwares.It warns you about risky websites and helps prevent dangerous downloads and phishing attacks.We provide support related to any mcafee product questions, Subscription, Registration and Activation, Error messages and any other technical glitches. For any support or help regarding mcafee products installed on your system dial into Mcafee antivirus customer support phone number or visit mcafee.com/activate

mcafee.com/activate
mcafee activate
mcafee retailcard

Marc Lee said...

mcafee retailcard - McAfee is one of the global computer security software companies that have been working since years for proving a defensive layer to the users’ data against all the online threats. McAfee Retail card which is offered by McAfee is one of the leading and best security product worldwide. You can visit mcafee retail card to enter your product key and find your McAfee antivirus activated. If you face any problem during Installation, mcafee download or find any other, call mcafee activate toll-free number or visit mcafee retailcard

mcafee.com/activate | mcafee activate | mcafee retailcard

Marc Lee said...

Norton.com/MyAccount - Norton is one of the popular names in all over the world for offering the best services and enhanced features .It has robust security softwares which keep the computer and other devices safe from various threats like worms, phishing attacks, keyloggers, Trojan horses, viruses, and all sorts of advanced malwares.Norton my account helps you organize your Norton antivirus subscriptions, change your personal data, add, edit or modify your payment details, and access other functionalities under one roof.

Marc Lee said...

norton.com/setup - is an antivirus software offering the consumers and businesses endpoint protection to protect their digital world. From securing PCs, Macs and mobile devices to protecting the network through which a user connects all its devices.Norton setup has provided a number of ways of protecting your confidential information, software and applications.It also has steps to download or re-download, install or reinstall and activate your Norton security products on your computer and mobile device.
Visit www.norton.com/setup

norton.com/setup
norton setup
norton.com/nu16

Jagdish Adlakha said...

thanks it will helpful
mcafee retail card
mcafee mtp retail card
mcafee mis retail card
mcafee mav retail card
www.mcafee.com/activate

Jagdish Adlakha said...

well written
mcafee livesafe
mcafee antivirus plus
mcafee log in
mcafee activate product key

Jagdish Adlakha said...

mcafee livesafe
mcafee antivirus plus
mcafee log in
mcafee activate product key

Marc Lee said...

Install Norton - Norton provides award-winning antivirus and security software for your PC, Mac, and mobile devices.With the advancement in technology and cyber crimes, it’s become essential to put in Norton Antivirus to safeguard computers and mobile phones.For any support or help regarding Norton products installed on your system dial into Norton antivirus customer support phone number.Visit Norton.com/setup

norton.com/setup | norton setup | install norton

Prem Kishor said...

Thanks for sharing with us. looking for Mcafee.com/activate - McAfee is one of the global computer security software companies that have been working since years for proving a defensive layer to the users’ data against all the online threats like virus attacks, spyware, malware and many more, that might harm the personal as well as the professional data of the users and misuse it.
McAfee mis retail card
McAfee mtp retail card
McAfee mav retail card
McAfee mls retail card
McAfee retail card
Samsclub Mcafee
mcafee.com/activate
OR www.mcafee.com/activate

Sofia Martine said...


This info very good its really very very informative great stuff post i appreciate your work..
office.com/setup
mcafee.com/activate
norton.com/setup
office.com/setup

Edward Lewis said...

We are available 24/7 to help you out the complete procedure of download and install of office.com/setup. And also Check out here complete steps for mcafee.com/activate for downloading, installing, uninstalling, and activating, and also get antivirus support for norton.com/setup, mcafee.com/activate.

Webroot.com/Safe said...

www.Webroot.com/Safe Download
www.Webroot.com/Safe
www.Webroot.com -Safe

Need to Have Advanced Technology internet Security software from Webroot safe Software company with the following Link webroot.com/safe that help to protect all device from virus, malware and other online threats.

Webroot.com/Safe
Webroot.com/Safe Download
Webroot Support

Webroot.com/Safe
www.Webroot.com/Safe

Kaspersky Support Number said...


Kaspersky Tech Support Phone Number

Kaspersky Customer Support

Kaspersky Customer Service

Devices would be free from Virus, Malware, Trojan and other online threats
Kaspersky Activation with the link activation.kaspersky.com gives you the Complete protection, like email protection, Banking Details Protections, Sensitive Information protection, important Software Protection, Get Instant Kaspersky Support or Call Kaspersky Customer Service

http://www.kasperskysupports.us/

Kaspersky Technical Support
Kaspersky Support

Trendmicro.com/bestbuypc said...


Trendmicro BestBuy pc
Trendmicro.com/bestbuypc
www.Trendmicro.com/bestbuy

Get TrendMicro Antivirus Activate with the link trendmicro.com/bestbuypc with Valid Product key. Get Instant Trend Micro support with the link trendmicro.com/bestbuypc
http://www.trendmicrocombestbuypc.com/

Trendmicro Support
www.Trendmicro.com/bestbuypc
Trendmicro.com/bestbuy
www.Trendmicro.com best buy download

Aol Tech Support said...

Aol email Support
Aol Customer Service
Aol Support Number

Get Instant AOL Support for Technical Issue like Aol email Sign In Problem, Forgot Password, Aol Customer Service is the Highly Experts team, Call Aol Technical Support 24/7
http://aoltech.support/

Aol Support
Aol Tech Support
Aol tech support phone number
Aol Customer Support

Trendmicro.com/bestbuypc said...

Trendmicro Support
www.Trendmicro.com/bestbuypc
Trendmicro.com/bestbuy
www.Trendmicro.com best buy download

Whenever you face any trouble against Trend Micro antivirus just feel free to visit trendmicro.com/bestbuy or to call on our Trend Micro technical support phone number for better services you deserve.
http://www.trendmicrobestbuypc.com/

Trendmicro BestBuy pc
Trendmicro.com/bestbuypc
www.Trendmicro.com/bestbuy

www.Webroot.com/safe said...

Webroot.com/Safe

Webroot.com/Safe Download

Webroot Support

Get Advanced Webroot SecureAnywhere Security Software from the link webroot.com/safe, Or Get In Touch with Webroot Support

http://webrootsafe-com.com/

www.Webroot.com/Safe Download

www.Webroot.com/Safe
www.Webroot.com -Safe

Aol Tech Support said...

Aol email Support
Aol Customer Service
Aol Support Number

Instant Gold AOL Tech Support for all Technical Issue like Aol Sign Up Problem, Forgot Password,Aol Account Compromise, Aol Customer Service is the Highly Experts team, Call Aol Tech Support Phone Number 24/7
http://www.aoltechsupportphonenumber.us/

Aol Support
Aol Tech Support
Aol tech support phone number
Aol Customer Support

Billy Mark said...

This is my first comment here, so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your articles. Your web page provided us useful information. You have done an outstanding job.
office.com/setup
office.com/setup
office.com/setup
office.com/setup
mcafee.com/activate

Marc Lee said...

norton.com/setup - Norton AntiVirus is an anti-virus and an anti-malware software developed and distributed by Symantec Corporation. Norton setup is very easy for any user and device. We provide support related to any Norton product questions, Subscription, Registration and Activation, Error messages and any other technical glitches. For any support or help regarding Norton products installed on your system dial into Norton antivirus customer support phone number.Visit www.norton.com/setup

norton.com/setup
norton setup
install norton

lauraine williams said...

Thanks for sharing such great information with us. If you looking for Webroot safety than reach webroot.com/safe to activate your webroot install. This antivirus program is so light and easy to install, you and your family will be protected in just moments. It’ll then keep protecting you day and night, automatically updating itself against the latest threats to help keep you and your family safe.

install webroot | webroot install | webroot safe | www.webroot.com/safe

lauraine williams said...

mcafee activation code – McAfee provides a wide range of online and offline security services with a different set of features depending on the product. If you are willing to have a subscription of any McAfee product or have already purchased, it is essential to get McAfee activate using the activation code.

mcafee activate 25 digit code | webroot.com/safe | brother pritner driver

Prem Kishor said...

Mcafee.com/activate is the one-spot destination from where you can register for an account, download, renew and perform many other tasks. Most importantly, you can install McAfee activate version by locating your McAfee 25 digit code at Mcafee.com/activate page. Once you locate the code and download your software, the antivirus starts protecting you from all the online threats.
mcafee.com/activate | McAfee Activate | McAfee Log in | McAfee retail card | McAfee Activate 25 digit code


Prem Kishor said...

McAfee is a market leader in the domain of cybersecurity. McAfee offers specialized security programs to protect Windows, Mac, Android, and iOS devices. To allow these anti-viruses and security software begin protecting your data, software, and applications, you need to download and install them on your computer systems. Before you do that, keep these things handy
mcafee.com/activate

mark watson said...

You did an amazing job. I really enjoyed reading this blog. I like and appreciate your work. Thank you for Sharing such an amazing article.

McAfee.com/Activate

Anonymous said...

It' s really very nice information and very help full for us If any person want to Norton.com/Setup|
Kaspersky activation | office.com/setup download/ setup/ install and activation click on link and resolve your problem.

Android iPhone Indonesian Service said...

Distributor Kuota
PT Lampung Service
Service HP Bandar Lampung
Service iPhone Lampung
Service Acer Lampung
PT Lampung Service

Prem Kishor said...

Install the Norton product on your Android device. On your Android device, Sign In to Norton. When you are prompted to sign in to your Norton account, type in your email address and password, and then tap. In the Norton Setup window, tap.Norton.com/setup